19.10.2021

Mevlid-i Nebi Cami-Kadın Buluşması

Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Yıldırım Beyazıt Camii’nde “Cami-Kadın Buluşması” programı düzenlendi.

İl Müftü Yardımcısı Melek Menteşe, İl Müftülüğü ve Yıldırım İlçe Müftülüğü Kadın Vaizlerinin katıldığı program Yıldırım Beyazıt Camii görevlilerinin okudukları aşır ve kasidelerle başladı. Camii İmam Hatibi Uğur Gedik, Yıldırım Beyazıt Cami ve Külliyesinin tarihi hakkında bilgiler aktardı.

İl Müftü Yardımcısı Melek Menteşe, “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” başlıklı konuşmasında, Hz. Peygamber'in vefa konusunda da en güzel örnek olduğunu belirterek, O'nun örnekliğini hayatımıza yansıtmanın önemini vurguladı. Kaybettiğimiz her değerin bizi birey ve toplum olarak çıkmaza sürüklediğini söyleyen Menteşe, Hz. Peygamber'in yaşayarak öğrettiği evrensel değerlere sahip çıkılarak bu durumun aşılabileceğini ifade etti.

Bursa İl Müftülüğü Uzman Vaizi Emine Kirişci’nin yaptığı duanın ardından TDV İl ve Yıldırım ilçe kadın kollarının ikramıyla program sona erdi.