28.11.2021

“Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi” Paneli Bursa’da Düzenlendi

İl Müftülüğü tarafından “Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi” konulu panel düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması” projesi kapsamında düzenlenen ve İl Müftü Yardımcısı Yavuz Yıldız’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panele Başkanlık Döner Sermaye İşletme Müdürü Ahmet Bulut ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Uzmanı İdil Berfin Akbaş konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açış ve selamlama konuşması yapan İl Müftü Vekili Ömer Ayan ailenin İslam dininde toplumun çekirdeği olarak kabul edildiğini belirterek “bir insanlık suçu olan şiddetle mücadele ve ailenin korunması için toplumsal farkındalığı sağlamaya yönelik projelerde tüm personelimizle sahada olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Panelist Başkanlık Döner Sermaye İşletme Müdürü Ahmet Bulut yaptığı sunumda “temel hak ve hürriyetlerin korunduğu bir toplum inşası için beşeri ilişkilerin ‘insanlık’ ekseninde yürütülmesi gerektiğini” ifade etti. Merhametin acımak değil acıtmamak olduğunu vurgulayan Bulut, “merhametin ötelendiği her davranış şiddete kapı aralar” dedi.

Paneldeki diğer oturumda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Uzmanı İdil Berfin Akbaş şiddetin fiziksel boyutuyla sınırlı kalmadığı ve birçok yönüyle bireylerin baskı ihmal ve istismara maruz kaldıklarını belirtti.  Şiddet uygulayan insanların özellikleri ve şiddete maruz kalan insanların yaşadıkları üzerine sosyolojik ve psikolojik değerlendirmelerde bulunan Akbaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koruyucu ve önleyici tedbirler kapsamındaki çalışma ve projelerine değinerek Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM)’i tanıttı.

Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele İl Müftü Yardımcıları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden yetkililer, ilçe müftüleri, şube müdürleri, il ilçe vaizleri, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ailenin korunması, güçlendirilmesi, kadın, çocuk ve yaşlıların maruz kaldığı şiddet olaylarının son bulması için Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Dairesince hazırlanan proje kapsamında eğitimler Aralık ayında da devam edecek.