02.10.2022

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Açılış Programı Din Görevlilerinin Katılımı İle Gerçekleşti

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Temel İslami Bilimler Bölümü Tefsir Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Karasakal'ın konuşmacı olduğu konferansa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, İl Müftü yardımcıları, İlçe Müftüleri, Belediye başkan yardımcıları, il ve ilçe müftülüklerinde görevli din görevlilerimiz ve personelimiz katıldı.

Program Kurra Hafız Ahmet Çiftli'nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Diyanet İşleri Başkanlığının hafta münasebeti ile hazırlamış olduğu sinevizyonun ardından açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır “Bize Resulünün mihrabını, minberini, kürsüsünü lütfeden Rabbime nihayetsiz şükürler olsun. Din hizmeti görevinde bulunmak bir ayrıcalıktır. Din görevlisi mihraba, minbere, kürsüye sahip çıkmalı, zaman mefhumu gözetmeden irşat vazifesini icra etmelidir.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise konuşmasında” Diyanet İşleri Başkanlığı son yıllarda Camiler ve Din Görevliler Haftası programlarıyla bir farkındalık oluşturmaya çalışıyor. Sizler de sahip olduğunuz tüm imkanlarla cami ve irşat görevini en iyi şekilde yürütmenin gayreti içinde olmalısınız. Bu millet sizlerden çok şey bekliyor” diyerek tüm personelin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Şaban Karasakal, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) hayatından, asr-ı saadetten örnekler vererek, "Rabbimiz, Efendimiz'in emsalsiz örnek şahsiyetinden bizlere hisseler nasip eylesin. Gönüllerimizi ona aşk sarayı eylesin. Ve ona teslimiyet noktasında hepimizi muvaffak eylesin inşallah” dedi. Caminin fonksiyonu üzerinde duran Karasakal, din görevlisinin görevini icrası yönünden hiçbir mazeret üretmeden görevini en iyi şekilde ifa etmesi gerektiğini vurguladı.

Program İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır’ın, konferansını icra eden Prof. Dr. Şaban Karasakal'a ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren din görevlilerine plaket takdimiyle son buldu.