21.11.2022

Süleyman Çelebi Yılı

Süleyman Çelebi'nin vefatının 600. yılı olması vesilesi ile 2022 Süleyman Çelebi yılı ilan edilmesi kapsamında Bursa’da Süleyman Çelebi’yi anma ve Mevlid-i Şerif programları icra ediliyor.

Programlar kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Türk İslam Sanatları Daire Başkanlığı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Bursa İl Müftülüğü tarafından “Vesilet’ün Necat, Alemlere Rahmet Hz. Muhammed” konulu sergi açılışı Tayyare Kültür Merkezi Fuaye alanında gerçekleşti.

Açılış Programına Bursa Valisi Yakup CANBOLAT, Türk İslam Sanatları Daire Başkanı Fatih ÇELİK, Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve çeşitli kamu ve kurum amirleri katıldılar.

Programın selamlama konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR; “2022 yılının Süleyman Çelebi Yılı ilan edilmesi ve Mevlid-i Şerif’in müellifi Süleyman Çelebi’nin Bursa’mızda metfun olması sebebi ile çeşitli programlar icra ediyoruz. Sergimizin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Programın devamında Türk İslam Sanatları Daire Başkanı Fatih ÇELİK serginin ehemmiyeti ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yine Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görevli sanat erbabı din görevlileri olduğunu belirtti. Bursa’da ise Din Görevlisi Hattat Muhammed Hamdi KASAPOĞLU’nun Süleyman Çelebi Mevlid-i Şerif’inin işlendiği sergide “23 Yıl Risalet, 23 Ebru, 23 Minyatür, 23 Kufi Hat Sıfat-ı Nebi” konulu eserler 21-26 Kasım tarihlerinde ziyarete açık kalacak diyerek Bursa’lı vatandaşları sergiyi ziyarete davet etti. Konuşmalar sonunda Hattat Mehmet Hamdi KASAPOĞLU serginin açılışına katılan katılımcılara teşekkülerini sundu.

Açılışı gerçekleştirilen sergiyi ziyaret eden Bursa Valisi Yakup CANBOLAT ve beraberindeki heyet sergide bulunan eserlerle ilgili Hattat Muhammed Hamdi KASAPOĞLU’ndan bilgiler aldı.

Sergi Tayyare Kültür Merkezi Fuaye alanında 21-26 Kasım tarihlerinde açık olup sergi ziyaretine tüm vatandaşlarımız davetlidir.