07.03.2023

Depremden Etkilenen Kardeşlerimize Yönelik Berat Kandili Özel Programları Düzenlendi

Bursa İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, TDV gönüllüleriyle işbirliği içerisinde depremden etkilenerek Bursa'ya gelen kardeşlerimize manevi destek amacıyla Berat Kandili Özel Programı düzenledi. Aşr-ı Şerif'le başlayan programda İl Müftü Yardımcısı Melek Menteşe Berat Kandilinin mahiyetinden bahsederek deprem süreciyle ortaya konulan dayanışmanın ve birlikte çarpan gönüllerimizi teskin etmenin önemine vurgu yaptı. TDV Bursa kadın kolları faaliyetlerinin tanıtımının ardından Kuran Kursu öğreticileri tarafından deprem bölgesinden ilimize gelmiş olan vatandaşlarımızın yeni doğan bebekleri için Mevlid-i Şerif okundu. Katılımcıların duygusal anlar yaşadığı program depremde hayatını kaybeden kardeşlerimiz için okunan hatimlerin duası ile sona erdi. Bursa İl Müftülüğü Sinan Durmaz Konferans Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşen program sonrası katılımcılara ikramda bulunuldu. Ayrıca depremden etkilenen şehirlerden gelerek ilimiz KYK yurtlarında misafir olan kardeşlerimize yönelik Berat Gecesi Özel programları da düzenlendi.