17.05.2023

Bursa İl Müftülüğünden “En Güvenli Sığınağımız Aile” Temalı Konferans Programı

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Başkanlığımızca hazırlanan aileye dair sinevizyon ve Bursa İl Müftülüğü ile İlçe Müftülükleri ADRB çalışmalarını aktaran kısa film gösterimi ile devam etti. İl Müftüsü Karabayır selamlama konuşmasında insanın huzurlu ve güvenli aile hayatına olan ihtiyacının, nefes almak, su içmek, beslenmek gibi zaruri gereksinimlerinden olduğuna vurgu yaparak katılımcılara ve programın konuşmacısı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’ye teşekkür etti. Rektör Köse konferans sunumunda, aile ile devlet kurumunun benzerliğine vurgu yaparak ailenin her üyesinin aile için önemine değindi. Eşler arasındaki ilişkinin merhamete dayalı olduğunu ve bu merhametin rikkat, özür dilemeyi bilme, jest ve mimiklerle ifade edilen kendine özgü davranışlarla beslenmesi gerektiğinin altını çizen Köse, annenin çocuklarına şefkat aktarımı yaptığını babanın ise güven ve sınırları belirleme konusunda rol model olduğunu ifade etti. "Gençlerin düz aynada göremediklerini büyükler tozlu tuğla üzerinde görürler" sözünden hareketle büyüklerin tecrübe paylaşımındaki önemine ve küçüklerin bu durumu dikkate almaları gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Saffet Köse huzurlu ailenin iletişim dilinin nasıl olması gerektiğini belirten sözleri ile konuşmasını bitirdi. Program İl Müftüsü Karabayır’ın Rektör Köse’ye teşekkürü ve çiçek takdimi ile sona erdi.