25.05.2023

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Dr. Fatih Mehmet Aydın Vekalet Yoluyla Kurban Bağışı Tanıtım Toplantısı İçin Bursa’da

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Dr. Fatih Mehmet Aydın konuşmacı olarak katıldı. Bursa İl Müftülüğü Sinan Durmaz Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Vaizler, Şube Müdürleri, Murakıplar, İmam Hatipler ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Karabayır, "Türkiye Diyanet Vakfı 2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" hakkında katılımcılara ana hatlarıyla bilgi verdi. Ardından Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Dr. Fatih Mehmet Aydın: "Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı, 'Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş' temasıyla mazlum ve muhtaç insanların yüzünü güldürmek ve bir nebze de olsa onların da bayram sevinci yaşamalarını sağlamak amacıyla bu organizasyonu yıllardır devam ettiriyor. Her yıl yurt içinde ve yurt dışında artarak devam eden vekalet yoluyla kurban kesimi, yeryüzündeki mazlumların umudu olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız, dünyanın her yerinde bulunan insanlara dil, din, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin yardım elini uzatmıştır ve uzatmaya da devam edecektir. Türkiye Diyanet Vakfının her tarafa ulaşabilmesi için bizlerin de elini taşın altına koyarak bu hizmetleri daha ileriye götürebilmek için Türkiye Diyanet Vakfımıza bağışlarımızla destek olmamız gerekiyor" dedi. Başkanvekili Aydın program sonrası ilçe müftüleri ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu. Alo 190 Fetva hattı ile ilgili merkez ve metropol ilçe vaizleriyle de bir çalışma toplantısı yapan Kurul Başkanvekili Aydın, Kestel Hasan Hüsnü Kestelli Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu öğrencilerinin “Kur’anı Anlama Programı” dersine katılarak hafız öğrencilerle buluştu. Başkanvekili Aydın Bursa programını bitirirken vatandaşlarımızı mahallelerini kurbansız bırakmamaya imkanları nispetinde de kurbanlarını paylaşmaya davet etti. Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla vekaletle kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlar için; yurt içinde vekaletle kurban kesim bedeli 5 bin 950 lira, yurt dışında vekaletle kurban kesim bedeli ise 2 bin 750 Türk Lirası olarak belirlenmiş olup, kişiler başvurularını İl ve İlçe Müftülükleri üzerinden veya tdv.org.tr ve bagis.tdv.org adreslerinden de çevrim içi (online) olarak da yapabilecektir.