06.11.2023

Ezandan Etkilenen Alman Genç Müslüman Oldu

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde Bursa İl Müftü Yardımcısı Mehmet Köktaş, Kevın 'a İslam dininin temel esasları hakkında bilgi verdi. Müftü Yardımcısı Köktaş “Siz, İslam dinini hak din olarak kabul ettiniz ve müslüman oldunuz. Artık siz de dinimizin bir ferdi ve tüm müslümanların kardeşisiniz. Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bildirildiği ve Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in de müjdelediği üzere artık geçmişteki bütün günahlarınız bağışlandı. Bu günden sonra hayatınıza yepyeni bir sayfa açmış oldunuz.” dedi. Kevın Schlüter Kelime-i Şehadet getirerek müslüman oldu ve Kerim ismini aldı. İl Müftü Yardımcısı Köktaş, Kerim’e “İhtida Belgesi” ile birlikte Kur’an-ı Kerim ve Almanca mealinin yanı sıra Başkanlığımızın İslam hakkında Almanca yayımlanmış kitaplarından hediye etti.