03.01.2019

Görme Engelli Yarışmacılar Umreye Gönderildi

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı uzun dönem hafızlık, yatılı ve yaz Kur’an Kurslarının önceki yıllarında eğitim görmüş veya eğitime devam eden %61 ve üzeri görme engelli kursiyerlere yönelik ödüllü Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler yarışması sonucunda 1. Olan Mürüvvet Soroklu’yu Diyanet İşleri Başkanlığı umreye gönderirken 2. olan Mevlüde Yüksel ve 3. olan Enes Bilgili’yi Bursa İl Müftüsü İzani Turan  umreyle ödüllendirmişti.

Bursa terminalinde umre ödülü kazanan yarışmacıların uğurlama programı yapıldı. Programda konuşan İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Taner, bugün çok mutlu bir anı yaşıyoruz kardeşlerimiz Umre Ödüllü Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler yarışmasına katıldılar ve yarışmada başarılı olanları bu gün umreye yolcu edeceğiz rabbim öncelikler o mukaddes beldelere sağ salimen gidebilmelerini, o beldelerde ülkemiz milletimiz ve İslam alemi için dualar etmelerini ve salimen yine ailelerine kavuşmalarını Mevlam nasip etsin şeklinde duygularını ifade etti.

Yapılan duanın ardından görme engelli yarışmacılar umreye yolcu edildi.