04.07.2020

Hafızlık Tespit Sınavı Heyecanı

Kur'an kurslarında ve dışarıdan kendi imkanlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlara yönelik "Hafızlık Tespit Sınavı", Bursa İl Müftülüğünde oluşturulan iki komisyon tarafından gerçekleşiyor.

Dokuz gün boyunca devam eden ve sağlık tedbirlerinin alındığı sınav komisyonlarında Bursa Eğitim merkezi Eğitim Görevlisi Mehmet Arslan, Kur'an Kursu Öğreticisi Müjgan Güç, Kur'an Kursu Öğreticisi Kevser Dülger, Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Muhammed Hanefi Kacır, Osmangazi Başvaizi İlyas Narin ve Bursa Vaizi Hasan Basri Zengin yer almakta.

Hafızlık Tespit Sınavına girenlere Bursa Müftülüğü Rehberlik Öğretmeni Emel Bay, sınav öncesi rehberlik hizmeti sunarak heyecanlarını kontrol etmelerini sağlayacak yöntemler gösteriyor.

Bursa İl Müftülüğünde gerçekleşen Hafızlık Tespit Sınavı Salı gününe kadar devam edecek.

Sözlü olarak yapılan ve 70 puan alan adayların başarılı olacağı Hafızlık Tespit Sınavı'nın sonuçları, 17 Temmuz itibarıyla "https://dibbys.diyanet.gov.tr/EHYS/Hafizlik/HafizlikSinavSonucuSorgulama.aspx" internet adresi üzerinden öğrenebilecek.