13.09.2020

Bursa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıldönümü Törenle Kutlandı

Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü kentte büyük bir coşkuyla kutlanırken, 6 asır dünyaya adaletle hükmeden Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi ve Bursa’nın Fatih’i Orhan Gazi’nin kabirleri başında köklü bir devlet geleneği olan ‘Sancak Nöbeti’ törenle başlatıldı.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Müftüsü İzani Turan, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Servet Yeğit ve çok sayıda yetkilinin katıldığı programa vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

İl Müftüsü İzani Turan törenle ilgili “Büyük bir milletin ahfadı olmak, hem güven hem de gurur veriyor. Bu anlamlı nöbetin bir parçası olmak da Bursa Müftülüğü olarak bize şeref bahşediyor. Çok yakın zamanda; Topkapı Sarayı Kutsal Emanetlerde olduğu gibi; Bursa’mızın nadide hafızları vasıtasıyla sürekli Kur’an-ı Kerim kıraati icra olunacaktır” açıklamalarında bulundu.

Törende Bursa İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde 2,5 ay boyunca özel yetiştirilen askerler Tophane'deki Osman Gazi türbesinde yerini aldı. Al bayrağı öperek nöbete başlayan Alpler, yaptıkları dua ile katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. İl Müftüsü İzani Turan’ın da dua ettiği törenler, protokolün Osman Gazi Türbesi’ni ziyaret etmesiyle sona erdi.