11.12.2025

Yenişehir Müftülüğü ve Okullardan Şehit Binbaşı Serdar Uslu’yu Anma Programı

Yenişehir Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ile ilçedeki okulların ortaklaşa düzenlediği programlarda, geçtiğimiz günlerde elim bir uçak kazasında şehadete yürüyen Binbaşı Serdar Uslu öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte rahmetle yâd edildi.

İlhan Oğuz MTAL, Hüma Hatun MTAL, Gevher Nesibe MTAL, TOKİ Orhangazi Ortaokulu ve Koç Ortaokulu’nda düzenlenen programlar Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı; ilahiler, şiirler ve şehidimizin hatırasını yaşatan sinevizyon gösterimleriyle devam etti. Din Hizmetleri Uzmanı Osman İnal, şehadet kavramı ve manevi boyutları üzerine yaptığı sunumla öğrencilere önemli bilgiler aktardı.

İlçe Müftüsü Selami Kurt, konuşmasında 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ederek tüm öğretmenlere teşekkür etti; şehit öğretmenleri rahmetle andı ve tüm şehitlerimizin ruhuna dualar etti. Programlarda İlçe Vaizleri Mehmet Zeki Durmuş ve Cebbar Çakmak tarafından yapılan dualar ve katkılar, programa ayrı bir manevi atmosfer kattı. Ayrıca din görevlileri Cevahir Aslan, Numan Ceylan, Halil Edis ve Abubekir Aksakal tilavet ve ilahileriyle programa destek verdi.

Etkinliklere ev sahipliği yapan okul müdürleri Suat Yiğit, Hüseyin Çelik, Ayşe Doğan, Mesud Demiray ve Hüseyin Tunc, misafirperverlikleri nedeniyle teşekkürle anıldı. Programa emek veren tüm öğretmenlere ve görevlilere de ayrıca teşekkür edildi.

Öğrencilerin programlara gösterdiği ilgi ve duyarlılığın geleceğe dair umut verdiği ifade edilirken, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle şehit öğretmenlerimiz de rahmetle yâd edildi.


Dua

“Allah’ım, vatanımızın birliği ve dirliği için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetinle muamele eyle. Onların bıraktığı emanetleri korumayı, yollarını sürdürebilmeyi bizlere nasip eyle. Kalplerimize huzur, ülkemize birlik ve beraberlik ihsan eyle. Âmin.”