12.03.2018

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Bursa İl Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda kalan öğrenciler, İlçemizde bulunan tarihi Yeşil Camii’nde sabah namazında buluştu

Bursa Yıldırımda bulunan tarihi Yeşil Camii Gençlendi…

Sabahın feyz ve bereketinden nasibini almak isteyen gençlerimiz, Yıldırım İlçe Müftüsü Musa Dolar ile birlikte sabah namazında buluştu. Programa Yıldırım Müftüsü Musa Dolar’ın yanı sıra Bursa Müftülüğü KYK koordinatör İl Vaiz Mehmet Durmuş, Bursa İl Gençlik Koordinatörü Din Hizmetleri Uzmanı Yavuz Yedek, KYK’larda görevli Müftülük personelleri, KYK temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Namazdan önce cami İmam-Hatipleri Abdullah Karaaslan ve Eyüp İlhan tarafından Fetih Suresi okundu. Namazın ardından yapılan tesbihattan sonra konuşan Yıldırım Müftüsü Musa Dolar; “Siz gençler geleceğin gençliğisiniz, ümmetin umudusunuz, geleceğimizsiniz. Sabahın seherinde uykunuzu bölerek secdeye varmak için yola çıktınız, biliniz ki Allah’ın hoşuna giden şeylerden biri de gençlerin kendisine ibadet etmesidir. Gençlerin ibadetinin Allah katında ayrı bir yeri vardır, Peygamberimiz (S.A.V)’e ideal genç tarifi sorulduğunda; Neşeyi Rabbi ’ne ibadette arayan genç buyurmuştur. Rabbim sizlerin neşesini daim etsin inşallah” diyerek Sabah Namazında gençlerle buluşmuş olmanın verdiği mutluluğunu dile getirdi. Yıldırım Müftüsü Dolar; Üniversitede eğitimlerine devam eden gençlere başarı dileklerinde bulundu.

Yeşil Cami Müezzin-Kayyımı Recep Uyar tarafından caminin tarihçesi hakkında yapılan kısa bilgilendirmenin ardından gençlerle birlikte Afrin’de, ülkemizin dört bir köşesinde milletimizin güvenliği ve huzuru için görev yapan askerlerimize, emniyet mensuplarımıza, şehitlerimize dualar edildi.

Camide yapılan program sonunda gençlerimize kahvaltı ikram edildi.