24.06.2016

YEŞİL YATILI KIZ KUR'AN KURSUNDA 19 ÖĞRENCİ HAFIZLIK TACI GİYDİ

Bursa Yıldırım İlçe Müftülüğüne bağlı Yeşil Yatılı  Kız Kuran Kursunda Hıfzını tamamlayan  19 kız öğrencimiz için Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonunda diploma ve tacmerasimi düzenlendi.

Hafızların aileleri, yakınları ve Bursa halkının heyecanla takip ettiği merasime Yıldırım Kaymakamı Mehmet AYDIN, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü KÖSE, Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. M. Emin AY, Yıldırım Müftüsü Osman ŞEN, İl Müftü Yardımcıları Mehmet KÖKTAŞ ve Sedanur SEZEN, Osmangazi Müftüsü Cahit ÇETİN, Nilüfer Müftüsü Mehmet ÖZTÜRK, Bursa Büyükşehir Belediyesi BURKENT Genel Müdürü Cemil TEKİN, Kuran Kursu öğreticileri, Öğrenci Velileri, Öğrencilerimiz ve çok sayıda davetli topluluğu hazır bulundu.

Emirsultan Camii Uzman İmam-Hatibi Şemsettin ÇOBAN’ın Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programda açış konuşmasını Yıldırım  İlçe Müftüsü Osman ŞEN yaptı.

Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin AY ise, programın anlam ve önemini vurgulayan, duygu dolu konuşmasında; Kuranı Kerimi canlı kitap kılan ve hafızlık gibi ulvi bir payeyi almaya hak kazanan öğrencilerimizi ve hocalarını tebrik etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü KÖSE; Hafızlık; kocaman bir ilim, irfan ve huzur deryasına açılmaktır dedi, hafız öğrencileri ve velilerini tebrik etti.             Yıldırım Kaymakamı Mehmet AYDIN yaptığı konuşmasında; "Böyle güzel ve anlamlı bir program sebebiyle aranızda olmaktan dolayı, onur ve mutluluk duyuyorum. Yüce Allah’ın bize gönderdiği Kur’an-ı kerimi, yüce kitabımızı, Kur’an-ı Kerimi hıfz eden hafızlarımızı tebrik ediyorum. Hafızlarımızın Kur'anı ezberlemelerinin yanında, anlayarak, yaşayarak örnek bir yaşam sürmelerini diliyorum. Böyle güzel bir programda emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi

Program hafızlarımızın; "Hafız Olmamızı Sağladığınız İçin Çok Teşekkür Ederiz" anlamında ebeveylerine arzettikleri plaketler, Hafızlık Diplomaları ve Yıldırım Müftülüğü tarafından düzenlenen onur belgelerinin verilmesi takdimiyle son buldu.