20.10.2020

Pandemi Sürecinde Aile Eğitimleri Projesi

Diyanet İşleri Başkanlığımızca, Kur'an ve sünnet eksenli sahih dini bilgi çerçevesinde “ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi” konularında çeşitli çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı ilgi yazısıyla, 2020 yılında küresel boyutta yaşanılan salgın sürecinde, insanların evde kalma sürelerinin uzaması yüz yüze eğitimleri aksattığı ve uzaktan eğitimi zorunlu kıldığı, ifade edilerek bu dönemin sağlıkla atlatılabilmesi, aileyi ayakta tutan değerlerin canlı tutulması sağlamak maksadıyla "Pandemi Sürecinde Aile Eğitimleri Projesi" nin uygulanmasını ve ilgi yazı ekin (ek-2) 'de yer alan uygulama esaslara göre yapılması istenmektedir.

Bu itibarla ilgi yazı ve eki uygulama esasları doğrultusunda İl Müftülüğünün sosyalmedya hesaplarından (Twitter-@bursamuftuluk, Facebook- bursamufuluğu, Instagram-@bursamuftuluk, Youtube-Bursa Müftülğü) canlı yayınlanacak olan

Ek-1 tablodaki programların;

1- Müftülüğünüz Web sitesinde duyurusunun yapılması,

2- Konunun personele iletilerek programları takip etmelerinin sağlanmasını,

3- Vaaz, hutbe yoluyla ve Kur'an kurslarında devam eden kursiyerlere duyurularının yapılarak vatandaşlarımızın programları takibe teşvik edilmesini,

4- Programların ilçe müftülüğünüz sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanması,

5- Personelin programları eşleriyle birlikte izlemesi, takip etmesi ve kendi sosyal medya hesaplarında paylaşmaları noktasında teşvik edilmesi,

6- Programlar hakkında özellikle personelden geri dönüş istenmesi, programlarla ilgili sayısal verilerin, görüş ve önerilerin Ek-2'de bulunan forma işlenerek her üç aylık dönemin sonunda ilimiz müftülüğü e-posta adresine

Gönderilmesi istenmektedir.

Proje ile ilgili ekteki yazılar, dikkatlice incelenerek, gereği önemle rica olunur.

Bu nedenle;

Sosyal medya araçlarıyla 21 Ekim 2020 tarihinde başlayacak olan "Pandemi Sürecinde Aile Eğitimleri Projesi"’ nin takip edilmesi, ev ortamlarında takip edilmesi, sosyal medya hesaplarınızda paylaşılması, bu proje ile ilgili görüş ve önerilerinizi, kaç kişinin takip ettiği gibi bilgileri 25 Aralık 2020 Cuma gününe kadar Müftülüğümüz Din Hizmetleri Bölümüne bilgi verilmesi önemle rica olunur.