18.08.2021

İnsan Hakları Eylem Planı/Temel İnsan Hakları Eğitimi

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 2 Mart 2021 tarihinde açıklanan "Özgür Birey, Güçlü Toplum; Daha Demokratik Bir Türkiye" vizyonu doğrultusunda insan hakları standartlarını yükseltmek amacına matuf temel politika belgesi olan İnsan Hakları Eylem Planının etkin bir şekilde uygulanması, izleme, raporlama ve değerlendirme sürecinin tüm kurumların katılımı ve desteğiyle iş birliği içerisinde sürdürülmesi amacıyla yürürlüğe giren 2021/9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi hükümleri doğrultusunda Kurumumuz sorumluluğuna tevdi edilen faaliyetlerin yer aldığı İnsan Hakları Eylem Planı ve Uygulama Takvimine ilişkin sonuçların, İnsan Hakları Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulunun onayına sunulmak üzere dörder aylık dönemler halinde Adalet Bakanlığına iletilmesi gerektiği istenilmektedir. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından,İnsan Hakları Eylem Planı Uygulama Takviminin "İnsan Hakları Konusunda Üst Düzey İdari ve Toplumsal Farkındalık" bölümünde yer alan "Kamu Görevlilerinin İnsan Hakları Farkındalığının Artırılması" amacı doğrultusunda hazırlandığı ve "Uzaktan Eğitim Kapısı"na yüklendiği bildirilen eğitimlere ilgili personelin alınması Diyanet İşleri Başkanlığının yazı ile bildirilmiştir.

Bu itibarla;

1. Eğitimin, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından İnsan Hakları Eğitimleri ile ilgili hazırlanan ve kamu kurumlarının kullanımına sunulan sunumlar çerçevesinde Uzaktan Eğitim Kapısı https://uzaktanegitimkapisi.cbiko.gov.tr linki tıklanarak e-devlet şifresiyle giriş yapılarak izlenecektir.

2. Eğitime, Ek-2 program çerçevesinde 16 Ekim 2021 tarihine kadar İl/İlçe Müftülüklerinde görevli ilgili personelin katılması ve belirtilen uygulama üzerinden bireysel olarak izlemesi,

3. Eğitime katılacak personelin (Vekiller, İdari ve ücretsiz izinde olanlar ile raporlular dahil) ekteki Temel İnsan Hakları Eğitim Planlamasındaki ilgili ders videolarını izlemeleri,

NOT:

A - Vaiz, Din Hiz. Uzmanı, Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam Hatip, Müezzin Kayyım (Vekiller, İdari ve ücretsiz izinde olanlar ile raporlular dahil)

1-İnsan Hakları,

2-İnsan Hakları Çerçevesinde Etik konularına ait videoları en kısa zamanda izlemenizi önemle rica ederim.

B - VHKİ ve Memur, Şoför ve Hizmetli

3-İnsan Hakları ve Kamu Denetçiliği Kurumu Bağlamında İyi Yönetim İlkeleri konusuna ait videoları en kısa zamanda izlemenizi önemle rica ederim.

C - İlçe Müftüsü, Şube Müdürü

3-İnsan Hakları ve Kamu Denetçiliği Kurumu Bağlamında İyi Yönetim İlkeleri

4-İnsan Hakları Temelinde İş Yerinde Cinsiyet Eşitliği konusuna ait videoları en kısa zamanda izlemenizi önemle rica ederim.

D - Şef, Hakan Sağlam

2-İnsan Hakları Çerçevesinde Etik