03.11.2023

Yusuf Yahya Düşünüklü Camii ve Kuran Kursu hizmete açıldı

Yıldırım Müftülüğü'ne bağlı Vakıfköy Mahallesi'nde bulunan Yusuf Yahya Düşünüklü Camii ve Kuran Kursu, görkemli bir törenle hizmete açıldı. Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş ve çevre ilçe müftüleri gibi önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşen açılış töreni, dini ve toplumsal birlikteliği vurgulayan anlamlı bir etkinlik oldu.

Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasında Yıldırım İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, “Hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile ilçemizde günden güne sayısı arttırdığımız cami ve Kur’an kurslarımıza yenisini katmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Toplumsal birlikteliğin güçlendiği bu kutsal yerlerde şüphesiz ki konumuz Allah ve Peygamber Sevgisi, derdimizde insan sevgisi olacaktır” dedi

Yusuf Yahya Düşünüklü Camii ve Kuran Kursu'nun açılışıyla birlikte, mahalle sakinleri ve çevre bölgelerde yaşayan Müslümanlar için daha fazla ibadet ve eğitim imkanı sunulmuş oldu.

Açılış töreni protokol konuşmalarının ardından İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır tarafından edilen dua ve katılımcılara yapılan ikram ile sona erdi.