25.11.2023

Müftülükten Kadın Farkındalığı

Yıldırım İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) koordinesinde "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" etkinlikleri gerçekleştirildi.

Kadına yönelik din hizmetleri ve şiddetin engellenmesine dikkat çekilen programlar kapsamında Ahmet Taner Kışlalı Parkı ve Emir Sultan Meydanında stantlar kuruldu.

Stantta ADRB görevlileri, vatandaşlara İlçe Müftülüğünün kadın ve aile ile ilgili çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yaparak Başkanlık yayınlarından oluşan kitaplar hediye etti.

Stantları ziyaret eden İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, "Hz. Peygamberin kadına verdiği öneme dikkat çekerek, bizim inancımızda ve örfümüzde ‘Kadına el kalkmaz!’ dolayısıyla Kur'an ve sünnetin yaşatıldığı yuvalarda şiddetten uzak bir şekilde huzur ve mutluluk hüküm sürecektir." dedi.

Müftü Durmuş, ADRB üyelerine fedakarlıklarından dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Emir Buhari Kültür Merkezinde kadınlara yönelik verilen seminerlerden sonra ilçedeki kurumların ziyaret edilmesi ile etkinlikler sona erdi.