26.02.2020

HAFIZLIK BELGE TÖRENİ YAPILDI

Hafızlıklarını tamamlayan ve Diyanet İşleri Başkanlığımızca yapılan hafızlık tespit sınavında başarılı olup Hafızlık belgelerini almaya hak kazananlar için Müftülüğümüz toplantı salonunda Hafızlık Belge töreni yapıldı. Belge törenine Müftümüz Sayın Burhan ÇAKIR ile daire personeli ve hafızlar katıldı.

İlçe Müftümüz Sayın Burhan Çakır Hafızlığın önemi hakkında konuşma yaptı. Çakır; “Öncelikle Hafızlık belgesini almayı hak eden öğrencilerimizi ve Özellikle de 54 yaşındaki baba ile 20 yaşındaki oğlunu tebrik ediyorum. Çok çalıştınız, gayret ettiniz, uykularından da ödün verdiniz ama Hafızlık ile taçlandınız, Hafızlık belgesi almaya hak kazandınız. Yıldırım Müftülüğü olarak hafızlığa ve hafızlarımıza önem veriyoruz. Sizler yürüyen yaşayan Kur’anlarsınız. Bu sebeple hafızlık dünyada kıyaslanamayacak kadar yüce bir makamdır. Peygamber efendimiz de hafızlara çok önem vermiş. Biz de peygamber efendimizin yolundan gidiyoruz.” dedi.

Hafızlara tavsiyelerde de bulunan Sayın Burhan Çakır; “Hafız olmak kolay değil ama muhafaza etmek daha da zor. Hafızlığınızı unutmama adına bundan sonra Kur’an’a daha çok zaman ayırmanız ve Kur’an-ı daha çok okumanız gerekiyor.” Dedi.

Daha sonra Hafızlık sınavını kazanarak belge almaya hak kazanan öğrencilere Hafızlık belgeleri Müftümüz tarafından takdim edildi.