09.03.2020

İLÇEMİZ MÜFTÜLÜĞÜNCE “SAHİP OLMAK YA DA OLMAK” KONULU SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, İlçemiz Müftülüğü Konferans Salonunda; Psikoterapist ve Aile Danışmanı Dr. Rukiye KARAKÖSE tarafından Bayan Vaizler ile Kur’an kursu Öğreticilerine yönelik “Sahip Olmak Ya Da Olmak” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşiye, İl Müftümüz Sayın İzani TURAN, İl Müftü Yardımcılarımız Sayın İbrahim Halil DEMİR ve Sayın Sedanur SEZEN ile İlçe Müftümüz Sayın Burhan ÇAKIR, Vaizler ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldılar.

Açılış konuşmasını İl Müftü Yardımcımız Sayın Sedanur SEZEN’in yaptığı söyleşide, Psikoterapist ve Aile Danışmanı Dr. Rukiye KARAKÖSE;  “Artık neredeyse duygularımızdan bahsetmeyi, hayata dair konuşmayı unuttuk. Dost meclislerinin sohbetleri bile artık tüketim nesneleri üzerine çene yormakla geçiyor. “Şu elbiseyi, bu ayakkabıyı muhakkak almam lazım, arabaya şunu taktırdım, evin bilmem neresine şundan kaplattım, eşyalarımı şu model seçtim” gibi açgözlülüğün itirafları. Bunlar gerçek bir sohbette en fazla yüzde on oranında yer tutabilecekken, bugün maalesef dostlarla paylaşımlarımızın neredeyse tamamını satın alma ve sahip olma histerisi oluşturuyor.

Ama kimse daha fazla tükettiği için mutlu değil.” Dedi.

Dr. Rukiye KARAKÖSE şöyle devam etti; “Tüketim, günümüzün kapitalist toplumunun en önemli sahip olma biçimidir. Tüketilen şey artık bizim malımız olduğu ve geri alınamayacağı için bu durum korkularımızı geçici olarak azaltıyor. Ama her tüketilen şey de tükendiği anda, artık kişiyi tatmin edemez olduğu için insanlar yeniden ve daha fazla tüketime yönelmek zorunda kalıyorlar. Bu sonu gelmeyen çarkın hep tatminsiz, hep bir çırpınış içinde kalan modern tüketicileri, kendilerini şu formülle özdeşleştirmektedirler: “Ben, sahip olduğum ve tükettiğim şeyler dışında bir hiçim.” Acı ama ahvalimiz biraz böyle gibi.” diyerek söyleşisine son verdi.

Söyleşi, İl Müftümüz Sayın İzani TURAN’ın Dr. Rukiye KARAKÖSE’ye çiçek takdim etmesiyle son buldu ve program Kur’an Kursu Öğreticileri tarafından oldukça beğenildi ve bu tür programların devam etmesi gerektiğini bildirdiler.