29.03.2022

Yıldırım İlçe Müftülüğü tarafından Din Görevlilerine yönelik her ay mutat olarak yapılan personel toplantısı 29.03.2022 tarihinde Müftülük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Başkanlık eden İlçe Müftüsü İbrahim Halil DEMİR;

Rabbimizin lütfuyla rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi Ramazan ayına kavuşmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Bizleri yeniden bu mübarek zamana kavuşturduğu için Cenab-ı Allah’a sonsuz hamd ü senalar ediyoruz.

Kuşkusuz Ramazan ayını diğer zamanlardan ayıran en önemli özellik, sözlerin en güzeli ve en doğrusu olan Kur’an-ı Kerim’in bu ayda nazil olmaya başlamasıdır.

Sahuru, orucu, iftarı, teravihi ve mukabelesiyle hayatımıza sayısız güzellik katan Ramazan ayı, kalplerimizde, evlerimizde ve tüm yeryüzünde eşsiz bir manevi atmosfer oluşturmaktadır. Bu ayda ifa edilen zekât, fitre, ikram, infak ve sadakalarla Müslümanlar arasında paylaşma ve dayanışma bilinci güçlenmekte, kardeşlik ve dostluk duyguları daha da pekişmektedir. diye konuşmasına devam etti.

Toplantıda, Ramazan Ayı’nın yaklaşması münasebetiyle, Oruç, Teravih Namazı, Mukabele, Zekat, Fitre, Fidye ve Bağışlar hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan gelen, görevlileri ilgilendiren talimatlar, camilerde ve Kur’an Kursları’nda uyulması gereken konular hakkında bilgiler verildi.

Toplantıya Yıldırım İlçe Müftüsü İbrahim Halil DEMİR, Şube Müdürleri, İmam-hatipler ve Müezzin-Kayyımlar katıldı.