09.06.2022

4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları Kadim Oyunlar Şenliği

Yıldırım’da 4-6 yaş grubu sınıfları öğrencilerine yönelik yılsonu etkinliği düzenlendi

Yıldırım İlçe  Müftülüğü organizesinde  ilçe müftülüğümüze bağlı 4-6 Yaş Grubu Sınıfı öğrencilerine yönelik yıl sonu etkinliği düzenlendi.

Mimar Sinan Sağlık Parkında düzenlenen programa, Yldırım İlçe Kaymakamı Sn. Adem Yazıcı, Yıldırım Belediye Başkanı Sn Oktay Yılmaz, Başkan yardımcıları,İl Müftü Vekili Sn. Faruk Güneş ,İl Müftü yardımcıları,Yıldırım İlçe Müftümüz Sn.Ahmet Durmuş, İlçe Müftüleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program, Haci İbrahim Altan Camii İmam- Hatibi Muhammet Kırmızı’nın  Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Selamlama konuşması yapan İlçe Müftümüz; “Programa teşrif eden saygıdeğer misafirler, öncelikle Yıldırım’da  başladığımız görevimizin ilk haftalarında iştirak ettiğim bu etkinlik vesilesiyle sizleri en içten duygularımla, sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Bu etkinliğe hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum. Eğitim hayatımızda en önemli olgulardan birisidir. Diğer birçok hizmet alanını yakından ilgilendiren, etkilenen bir hizmet alanıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı da kendi hizmet alanında illerde müftülüklerimiz aracılığıyla her kademede eğitimler verme gayreti içerisinde. Bu gün bunun bir örneğini görüyoruz.  Bu eğitimlerde görev alan bütün öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi kutluyorum. Onlara destek olan kıymetli velilerine anne babalarına hassaten teşekkür ediyorum”: ”ifadelerini kullandı.

Ardından konuşma yapan Yıldırım Kaymakamı Yazıcı;”Çocuklarımıza sevgiyi, paylaşmayı, kardeşliği, anaya babaya hürmeti, vatanına, bayrağına, ezanına saygıyı kazandırmak istiyoruz. Bu açıdan doğru adrestesiniz. Diyanet İşleri Başkanlığı hem kanuni hem anayasal bir kurumdur ve amacı da hiçbir ayrım yapmadan insanlara doğru bilgiyi doğru kaynaktan aktarmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta yavrularımızı kurslarımıza gönderen anne ve babalara, onları eğiten hocalarına çok teşekkür ediyorum “dedi

Programda konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ;”Belediye olarak önemli sosyal sorumluluk projelerine de imza attıklarını belirterek, böylesine anlamlı  bir programın yapılmasına katkı koymalarından dolayı son derece mutlu olduklarını kaydetti
Bizlerde Katkılarından dolayı Sn Belediye Başkanı Oktay Yılmaz beye, çalışma ekibine müftülük olarak teşekkür ediyoruz..