22.07.2024

Kur’an-ı Kerim’den Etkilenen Avusturya Vatandaşı Margarete Yavuz Rauter  Müslüman Oldu

Merkez Asım Kocabıyık Camii Müezzini İsmail Kuştaşı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde İlçe Müftümüz Mustafa Akdağ, Margarete hanıma İslam dininin temel esasları hakkında bilgi verdi. Müftü Akdağ; “Siz, İslam dinini hak din olarak kabul ettiniz ve müslüman oldunuz. Artık siz de dinimizin bir ferdi ve tüm müslümanların kardeşisiniz. Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bildirildiği ve Peygamber Efendimiz (sas)’in de müjdelediği üzere artık geçmişteki bütün günahlarınız bağışlandı. Bugünden sonra hayatınıza yepyeni bir sayfa açmış oldunuz.” dedi. Kur’an-ı Kerim’in okunuşundan etkilendiği için İslam’ı seçtiğini ifade eden Margarete Yavuz Rauter, Kelime-i Şehadet getirerek müslüman oldu. Müftü Akdağ, ismini de değiştiren Meryem hanımefendiye “İhtida Belgesi” ile birlikte Kur’an-ı Kerim ve mealinin yanı sıra Başkanlığımızın İslam hakkında yayımlanmış kitaplarından hediye etti. İhtida merasiminde ADRB koordinatörü uzman vaize Keziban Emre ve ihtidadan sorumlu Fesih Alpaslan da hazır bulundular.