26.05.2020

Cuma Namazı Kılınacak Cami ve Diğer Alanlar Belirlendi

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen Genelgede, yeni tip koronavirüs (Covid- 19) salgınının Türkiye’de yayılmasına engel olmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan tedbirler kapsamında; 16 Mart 2020 tarihinden itibaren salgın kontrol altına alınıncaya kadar ülke genelindeki bütün cami ve mescitlerde cemaatle vakit namazlarının ve Cuma namazlarının kılınmasına ara verilmişti.

Gelinen aşamada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı’nda cami ve mescitlerin cemaatle ibadete açılmasına yönelik alınacak tedbirlerin değerlendirildiği belirtilerek, Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda 29 Mayıs 2020 Cuma günü belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceğine ilişkin karar alınmıştır.

İlçemizde Cuma namazı kılınacak cami ve açık alanların belirlenmesi ve alınacak tedbirler için 24.05.2020 tarihinde İlçe Müftülüğü'nde toplantı yapıldı. İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın YILMAZ Başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Bekir AYDIN, İlçe Müftüsü Yusuf TUNA, İlçe Emniyet Müdürü Ayşen ATİK, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali KANBER ve İlçe Sağlık Müdürü Ayça GÜNDÜZ katıldı. Toplantı da İlçemizde Cuma namazı kılınacak Cami ve diğer alanlar belirlenerek alınacak tedbirler görüşülerek karar altında alınmıştır.

CUMA NAMAZI KILMAK İÇİN DAHA ÖNCE BELİRLENEN CAMİ AVLULARI VE DİĞER ALANLARIN İSİMLERİ VALİLİK TALİMATI VE KAYMAKAMLIK ONAYI İLE GÜNCELLENMİŞTİR.

YENİ LİSTE AŞAĞIYA ÇIKARILMIŞTIR.

ORHANGAZİ İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ
İLÇE MERKEZİNDE CUMA NAMAZI KILINACAK YERLER LİSTESİDİR.
SN CUMA NAMAZI KILINACAK YERLER ADRES
1 GAZİ ORHANBEY CAMİ AVLUSU CAMİKEBİR MAH. GAZİ ORHANBEY CAMİİ
2 YAVUZ SULTAN SELİM C. AVLUSU HÜRRİYET MAH. YAVUZ SULTAN SELİM CAMİİ
3 AHMET YESEVİ CAMİİ AVLUSU MURADİYE MAH. AHMET YESEVİ CAMİİ
4 HZ. EBUBEKİR CAMİİ AVLUSU MURADİYE MAH. İLÇE JANDARMA YANI
5 İMAM HATİP ORTAOKULU BAHÇESİ İLÇE KAYMAKAMLIK BİNASI KARŞISI
6 ORKENT PAZARYERİ ARAPZADE MAH. SOYDAŞKENT MEVKİİ
7 TOKİ PAZARYERİ TEKKE MAH. TOKİ PAZARYERİ
8 FATİH SULTAN MEHMET
CAMİİ BAHÇESİ
FATİH MAH. F. SULTAN MEHMET CAMİİ
MERKEZ DIŞINDAKİ MAHALLELERDE CUMA NAMAZI KILINACAK YERLER LİSTESİDİR.
SN CUMA NAMAZI
KILINACAK YERLER