25.09.2019

B.T.S.O. Camii’nde Hatim Programı

Osmangazi İlçe Müftülüğüne bağlı değişik Camilerde ve Okullarda Kur’an eğitim ve öğretimi gören öğrenciler Suriyeli mülteci öğrenciler için eğitim vadisinde bulunan Osmangazi Müftülüğü Mülteciler Koordinatörü Fert VARDAR’ın İmam-Hatip olarak görev yaptığı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Camii’nde 21 Eylül Cumartesi günü 11.00-13.00 saatleri arasında “Hatim Programı” düzenlendi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Camii İmam-Hatibi Ferit VARDAR’ın sunuculuğunu yaptığı programın açış konuşmasını Osmangazi İlçe Müftüsü Lütfü İMAMOĞLU yaptı. Mü’minlerin kardeşliğine vurgu yaparak, “-Muhacir olarak geldiğiniz ülkemizde Kur’an’la ilginizi kesmediniz, bu güzel gayretiniz için tebrik ediyorum, inşallah sıkıntılar sona erer, tekrar yaşanacak bir ortam oluşup ülkenize döndüğünüzde de, bu güzel çalışmalarınızı vatanınızda devam ettirirsiniz” temennileriyle konuşmasını tamamladı.

Program, Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilavetleri, İlahi ve Kasideleri, Şiir ve Tiyatro gösterileri ile devam etti. Daha sonra öğrencilere belge ve hediyeler verildi.

Programa katılan Ak Parti Bursa Milletvekili Osman MESTAN da Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin ve okumanın önemi hakkında konuşma yaparak, Öğrencilere, velilerine ve hocalarına, katılımcılara teşekkür etti.

Programa katılan Osmangazi Müftülüğü Şube Müdürü Şaban ÇAĞLAR’ın dua yapması ile program sona erdi. Program sonunda katılımcılara Aşure ikramında bulunuldu.

Haber: H. Tekin