20.11.2021

Bursa'da "Hocalarımız Okuyor"

Bursa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Hocalarımız Okuyor” etkinliklerinin kasım ayı konuğu Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan oldu.

Çevrimiçi olarak gerçekleşen programa Bursa’da görev yapan Kur’an Kursu Öğreticileri yoğun katılım gösterdi. İl Müftü Yardımcısı Melek Menteşe'nin açılış konuşmasıyla başlayan programda Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ile Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Abdulbaki İşcan’ın “Yolu Güzel Yürümek” adlı eseri üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi. Kur’an Kursu Öğreticilerinin yönelttikleri sorularla kutsal yolculuk Haccın manevi boyutu, insan-mekân arasındaki ilişki, hac ibadetinin hayatı kapsayan ve insanı şekillendiren yönleri detaylı bir şekilde ele alındı.

04 Ocak 2022 tarihinde başlayacak olan Kudüs turları hakkında da bilgi veren Bircan, ilk kıblemiz olan Kudüs’ü bilmenin, anlamanın, bu mübarek mekânları herkese çok iyi anlatmanın ve imkânlar ölçüsünde ziyaret etmenin önemini vurguladı. Salgın hastalığın bitmesi ve kutsal mekânlara olan özlemin son bulması dileklerini ifade etmesinin ardından program sona erdi.