10.10.2018

2018 YILI CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI GÜRSUDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Ülkemizde her yıl 1-7 Ekim tarihleri arası Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu sebeple Camiler ve Din Görevlileri Haftasında Diyanet İşleri Başkanlığımızca 2018 yılı teması olarak belirlenen "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" konusu ele alınarak hafta boyunca İlçemiz Müftülüğünce çeşitli etkinliklerle kutlandı. 03 Ekim Çarşamba günü İlçemizdeki Camii Dernek Başkanlarıyla,04 Ekim Perşembe İlçemiz Merkez ve Mahalle Muhtarları ile,05 Ekim Cuma günü ise teşkilatımızdan emekli olmuş ve ilçemizde ikamet eden Din Görevlileriyle ayrı ayrı toplantılar yapılarak hafta hakkında, teşkilatımız ve  hizmetlerimiz hakkında bilgiler verilerek görüş ve temennileri  dinlendi. Yine 05 Ekim Cuma günü İlçe Kaymakamımız Sayın Mustafa KOÇ ziyaret edilerek haftamız ve teşkilatımız hakkında bilgiler verildi.Aynı gün İlçemiz Merkez Camiinde vatanımızın müdefaasında sıcacık kanlarını akıtmış olan ve Teşkilatımızda görev yapıp ahirete intikal etmiş olan personelimizin ruhlarına ithafen görevlilerimiz ve halkımız marifetiyle okunan hatimlerin duası yapılarak Mevlidi şerif okundu.Yine aynı gün Belediyemiz Nikah Salonunda İlçe Müftümüzün konuşmacı olarak katıldığı "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler"den EMİRSULTAN konulu bir konferans programı tertip edildi. salon katılımcılar tarafından dolup taşarken konferansın gayet verimli geçtiği gözlendi.