01.01.2024

Gürsu Yeni Yılın İlk Sabahında Camide Buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığımızın koordinesinde 2024 yılının ilk sabahında "Şehitlerimize rahmet, Filistin’e destek, İsrail’e lanet" temasıyla Gürsu Emir Sultan Camii'nde yoğun bir ilgi ve katılım ile gerçekleştirilen programda aileler duada buluştu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Sohbet, Tesbihat ve dua ile devam etti.

İlçe Müftümüz Murat Sarı, namaz öncesi yaptığı sohbette; geride kalan tüm işlerin muhasebesi yapıldığı gibi dini vecibelerimiz ve toplumsal sorumluluklarımızında bir muhasebesini yapmamız gerekir. Yüce Rabbimiz Haşr suresi'nin 18. Ayetinde bu hususu hatırlatmaktadır. "Ey iman edenler! Allah’a itaatsizlikten sakının. Herkes yarın için ne hazırladığına baksın! (Evet) Allah’a itaatsizlikten sakının; şüphesiz Allah yapıp ettiklerinizden tamamen haberdardır."

Nefis ve neslimizin sorumluluğunu her daim takip ve muhasebesini yapmak, hem dünyada hemde ahirette bizleri mutlu edecektir diyerek sohbetini tamamladı.

Müftümüz, namazdan sonra Aziz Şehitlerimiz ve Gazze Şehitleri başta olmak üzere, İslam Ülkelerinde Zulme, Haksızlığa ve her türlü işgale maruz kalan tüm masum ve mazlum kardeşlerimiz için dua etti.

Program Belediye Başkanı Sn. Mustafa Işık'ın yaptığı çorba ikramıyla son buldu.

Müftümüz, Programa katılım sağlayan Sivil Toplum Kuruluşlarına, Programda emeği geçen Cami Görevlilerimiz Harun Akçay ve Nurullah Çıtak hocalarımıza ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.