08.01.2024

Gürsu'da Öğrenciler Cuma Namazında Buluştu

Gürsu İlçe Müftülüğü koordinesinde Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında, öğrenciler Yeşil Yıldız Camii'nde Cuma Namazında bir araya geldi.

Programa Gürsu Kaymakamı Sn Naif Yavuz, İl Müftüsü Sn Yavuz Selim Karabayır, Belediye Başkanı Sn Mustafa Işık, İlçe Müftüsü Sn Murat Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn Ömer Faruk Bektaş, Din görevlileri, Okul idarecileri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

3 Lise ve 4 Ortaokuldan öğrencilerin bir araya geldiği programda İmamet ve Müezzinlik görevini Gürsu Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri üstlendi.

Programın açılışında konuşan İlçe Müftümüz Sn Murat Sarı, çocuklar için en güzel etkinlikleri ve faaliyetleri yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

İl Müftümüz Sn Yavuz Selim Karabayır da gençlere hitap ederek, sorduğu hadisleri açıklayan ve sorulan sahabe isimlerine cevap veren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Programda gençlerle hasbihal eden İlçe Kaymakamı Sn Naif Yavuz, "Sevgili gençler biz ülke ve millet olarak sadece bizden ibaret değiliz. Bizi bekleyen, bizlere umut bağlayan nice ülke ve milletler vardır. Dolayısıyla her birimiz gelecek adına emin kararlar ve faydalı hedeflere doğru yola çıkarken adaleti, merhameti ve ahlakı prensip haline getirip her işimizi bu kararlılık ile sürdürmeye gayret edelim." dedi.

Namaz sonrası öğrencilere Cami İmam Hatibi Mehmet Ali Tamusta’nın hazırlamış olduğu ikramlar sunuldu.