04.08.2023

İlçe Müftüsü Yasin YILDIZ

1965 yılında Erzurum’un Şenkaya ilçesinde doğdu. Oltu İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 2002 yılında Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezinden mezun oldu. 1989 yılında Kars Karayolları Camiinde Din Görevlisi olarak görev hayatına başladı. Çeşitli camilerde Din Görevlisi olarak görev yaptıktan sonra 2002 yılında Hakkari İli Yüksekova İlçesine Müftü olarak atandı. Sırasıyla; Kastamonu Devrekani İlçe Müftülüğü, Hollanda Din Görevlisi, Burdur Altınyayla İlçe Müftülüğü, Isparta İl Müftü Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Romanya’da Din Görevliliği ve son bir yıl Koordinatör Din Görevlisi olarak Bükreş Romanya Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği hizmetlerini yürüttü. 04.08.2023 tarihinde Orhangazi İlçe Müftülüğü görevine başladı. İyi düzeyde Arapça bilmekte olup evli ve 3 çocuk babasıdır.