05.12.2018

MÜFTÜLÜĞÜMÜZDEN ANLAMLI KAMPANYA

İlçemiz genelinde başlattığımız yardım kampanyası ile camilerimizde toplanan yardımlarla alınan 43 adet Tekerlekli Sandalye İlçe Müftümüz Yusuf TUNA tarafından Orhangazi Sakatlar Derneği’ne teslim edildi. Tekerlekli sandalyelerin teslimi için 03 Aralık 2018 Pazartesi günü saat 10:00'da Sakatlar Derneğinde bir tören düzenlendi.

Törene Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Jandarma Komutanı Jand.Yzb.Ali Kanber, İlçe Müftümüz Yusuf TUNA, daire amirleri, siyasi parti STK temsilcileri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Sakatlar Derneği Başkanı Emrullah Akçay, Orhangazi Müftülüğünün Türkiye’de bir ilk gerçekleştirdiğini belirterek, böylesine anlamlı bir kampanyaya destek olan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum dedi.

İlçe Müftümüz Yusuf Tuna konuşmasında; "Müftülük olarak Sakatlar Derneği ile istişareler sonucu böyle bir kampanya yapmayı uygun gördük ve bu konuda tüm kurumlarımız bize destek oldu. Orhangazi’de tüm kurumlar arasında son derece uyumlu ve güzel bir çalışma var. Bu çalışma da ilçede yapılan çalışmalara olumlu yansıyor" dedi.

Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz ise kampanyanın son derece anlamlı olduğunu belirterek, Türkiye’de engelli oranımız yüzde 10. Bu da ciddi bir oran ki hepimizin bir engelli adayı olduğumuzu unutmadan yaşamalıyız dedi. Konuşmaların ardından 43 adet tekerlekli sandalye Sakatlar Derneği’ne teslim edildi.