28.05.2020

DİN GÖREVLİLERİYLE CEMAATLE NAMAZLA İLGİLİ TOPLANTI

Cuma günü camilerin açılması ve kılınacak olan ilk Cuma namazı için Din görevlilerimiz ile toplantı yapıldı.

İlçe kaymakamı Dr.Yalçın YILMAZ’ın da katıldığı toplantıda  ilçe merkezinde belirlenen 8 nokta ile dış mahallelerdeki 27 noktada kılınabilecek olan Cuma namazı öncesinde ve namaz esnasında uyulacak kurallar görüşüldü ve İçişleri Bakanlığı'nın Cami ve mescitlerde ibadet edilmesi ile ilgili genelgesi din görevlilerine anlatıldı. Kaymakamlık Konferans salonunda yapılan ve ilçe genelindeki tüm din görevlilerinin katıldığı toplantıda Müftü Yusuf TUNA Cuma namazının cami içlerinde kılınmayacağını hatırlatarak, camilerin temizliğinin her gün düzenli olarak yapılacağını ifade etti. Müftü TUNA, Cuma, öğlen ve ikindi namazlarında camilerde namaz kılacak vatandaşların mutlaka maskeli olması, sosyal mesafeye uyarak namazda durması gerekliliğini de hatırlatarak, camilerde bulaşma riskini artırabilecek olan tespih, rahle, ayakkabı çekeceği gibi malzemelerin bulundurulmayacağını ifade etti. Cemaatin kendi seccadesi ile Cuma ve diğer vakit namazlarına gelebileceğini de hatırlatan İlçe Müftüsü Yusuf TUNA, namazların da mümkün olabildiğince kısa sürede kılınması sağlanacak dedi.